Dötomte

Jag har börjat förstå att jag är besatt av mat, skönhet, bra priser och konst i alla former. Vilken sorts människa blir jag av det? 
Jag har också börjat bli småbesatt av Carolina Gynnings blogg, Betapet och lukter. Ja, olika lukter. Gärna nyuppstigna lakan eller kanske kranvatten. Damm på elhet glödlampa eller den första inandningen när man stigit in/ut i trapphuset. 
Har det kanske med matbesattheten att göra? Fast mat kan jag nästan utantill. Jag vet hur allt jag vill ha smakar och luktar redan innan jag är i närheten av det. Mmm, pasta, parmesan, tomat, oliver. Gott. Etc. 
Konsten kommer då och då. Musik, måleri, poesi. Tjitttjatteri. 
Just nu skulle det sitta fint med en 70x70 duk och svartvit, rosagrön akryl. Bra priser är bra priser och då snackar vi schyssta deals. Kanske kan man klämma in Gynning i dealen? Bra, billig men svårtillgänglig. Hon en del att säga. 
Betapet, alfapet - Jag gillar ord och lekar och allt plus ett är lika med ordlekar. Att hemsidan ens existerade kunde jag kanske funtat fram lite tidigare. 

Funderar i övrigt på att skita i svullsöndagen och göra småbitar av snasket uppdelat i veckan. Blir så besatt av att äta annars. Äta tills jag inte kan äta mer för att sen vänta veckan ut och i väntan äta allt annat jag kan gnaga kryphål i. Varför gör man regler åt sig själv? Är man dum i huvudet eller är man bara allmänt korkad? 

Ja, egentligen vill jag skriva något ni vill läsa men istället så får jag inte slut på dravel i huvudstaden Huvudet som absolut måste skrivas ner. Sen tänker jag på hur jävla länge jag skulle behöva sitta här för att bli tillfredsställd rent psykiskt och bestämmer mig då för att sova och litar på att drömmarna rensar åt mig. Kanske gör mig lite friskare för ja, jag börjar bli sjuk och juste, jag jobbar ju seriöst snart! På tisdag, på tisdag, på tisdag... 

Nu regnar det. Knaster, dropp, klirr, klirr. Låter som småmynt på taket som någon tomte kastar runt och upp och kanske får han hälften i skallen och dör lite. 

Ok, nu slutar babbelsnacket. Tillbaka till whatever that makes you life more important. Kanske är det alla funderingar fast antagligen är det alla regler du hittat på helt själv. 

Mardi Gras

Jaha, så var det fettisdagen. Fettis, fet-tis, fat tease? 
I vilket fall så valde jag glass, muffins och godis istället för originalet semlan, eftersom att den är den mest avskyvärda bakelsen på denna jord.  

Varför Semlan smakar skit: 

1. Brödet. Brödet är av ett vitt, korvbrödsliknande slag  som man delat itu för att sedan gröpa ett litet hål i. Och? Nej, inget mer. Det är allt. 
2. Grädden. Det är alltså än så länge grädde och bröd vi pratar om och bara det låter ju som att man satt en mongolid i köket för att blanda ihop de två ingredienser i livet han/hon lever för. Grädde är för övrigt en vattenemulsion av fett som avskiljts från mjölk, vanligen komjölk. Grädde smakar ungefär som luftigt fett. 
3. Florsockret. Det puderformiga socker som man, kanske av en slump, har hällt på toppen av semlan. Antagligen den godaste ingrediensen som bakverket har att erbjuda. 
4. Mandelmassan. Mandelmassa är en ihopkletad smet gjord av krossade mandlar, florsocker och lite äggvita. Varför den smakar rutten äppelkärna vet jag inte. Varför den trycks in i kilovis i semlans urgröpta bottenbröd vet jag heller inte.
 Vad jag vet är att smaken av den går upp direkt i hjärnan och sitter kvar för att sedan se till att man drömmer om döden flera nätter efteråt. 


Långt och äckligt så finns det alltså ingen logisk förklaring till varför de stackars kristna ska tvingas äta sig feta på denna vita bulle för att sedan hålla sig mätta till påsk. 
För att demonstrera och göra Jesus besviken så gör jag istället som jag brukar och äter mig fettismätt varje dag på allt annat än Semla. 



Facebook lyckades inte, kunde inte, ville inte ge mig möjligheten att visa upp dessa bilder där. Så jag lägger upp dom här istället.

Musikalen
Annelie, Michaela, Linus och Jag. 


Fjärilar? Fero..ferono..? Va?
 

Apropå åtta dagar i veckan

Tänkte att jag skulle skriva något. Jag antar att jag vill det men det behöver inte alls stämma, har kanske tappat bort min inre röst som alla snackar om att man ska lyssna till. Ibland kallar dom den för magkänslan. Vad fan är det för synonymer? Magkänslan och den inre rösten, det ena låter magiskt och det andra låter som en häftig klick diarré och diarré i sin tur låter som Diors senaste doft, parfym. 

Parfym har jag letat efter i veckan, ännu en. Funderade över vanilj som enligt David är samma sak som mint. Nej, vaniljbulle? Marie var mest irriterad över min konsumtionsförmåga. 
Nu sitter jag i natten och tänker på kärlekssånger och varför dom existerar i miljoners miljarders triljoners biljarders evigheter. Är människan så okomplicerad? Är kärlek det viktigaste and is it all you need? 

Och apropå kärlek så var det alla hjärtans dag igår, David fick sårtvätt som kärleksgåva och jag fick en god middag. 

Och apropå middag så hade jag svulldag idag, trots att jag hade det igår också. Men igår var det ju högtidsdag och idag är det ju officiellt söndag. Svullsöndagen. 

Och på tal om dagar så innefattar i morgon en sådan och då ska jag och pappa köpa litervis med vin till mammas vernissage som för övrigt är på lördag. 

Och när man talar om kalasdricka så kan man ju lägga till att jag snart ska träffa Jonna med flera, partaya på en onsdag.

Avslutningsvis så gifter sig Karin och Markus på fredag vilket är helt sjukt. 

Avslutningsvis del två. Min magkänsla mår illa och jag ser fram emot veckan. 


 

Bilder som inte har någon betydelse, alls.

Brun


Hård


Brillor 


Brallor


Glad


Manobää

Vilken jävla söndag. Först och främst vill jag vara en av dom första att påpeka att Gamla Stansbor, hela bunten av dom, är hobby-bipolära och jag vet inte om det är Bu eller Bä. Ena dagen hälsar man, kramas och kanske till och med kindpussas för att sen övergå till seriösa samtal om livet. Andra dagar känner man inte igen personen, man hälsar absolut inte och frågan är om man ens ser varandra i ögonen. Omvägar för att undvika dessa anonyma/depressiva möten är en vanlig åtgärd. 
Tur att Gamla Stan med sin sjuttonhundratalscharm erbjuder mångfaldigt med gränder att sticka iväg i. Är det kanske därför dessa dubbelpersonligheter till folk bosätter sig på denna stadsö? 

Anywho...
Idag är det söndag vilket i min tur betyder Svulla. Söndag, svulla. Svulla, söndag. Nu tänker ni som känner mig antagligen att "inget nytt, hon svullar ju dagligen!" Men nej, där högg ni i fel sten. Mitt nya mål är att svulla ENDAST på söndagar! 
Och för er som inte känner mig och tänker "Psch, svulla? Äta en extra portion till middag och kanske lite chokladglass på det?" 
Nej, det här är svulla:

* Frukost: Ägg, mackor, juice, kaffe.
* Lunch: Falafel, ostmackor, digestivekex, päron. 
* Kaffe 
* Svull: Lantchips, blockchoklad (fanns inget bättre hemma vid det tillfället.) 
* Svullx2: Lösviktsgodis, blåbärspaj, kanelgifflar. 
* Kaffe
* Cocochoklad 
* Mackor

Och än är kvällen ung. 
kanske ligget det psykosvibbar i svullsöndagen, kanske är det Gamla Stan som äntligen nått mitt innersta. Allt jag vet är att känslan av enorm mättnad och smått illamående gör mig lycklig. So psyche on bitches.