Min Fantasi

Idag hade jag min röda kjol på mig. Det var ju ganska snyggt tyckte jag men lite läskigt, då det blåste en hel del ute. Tur att det är en kjol som sitter på plats. Annars hade alla sett att jag satt mina trosor ut-och-in. Sätter man sina underkläder ut-och-in så vet man att man lever ett roligt liv, man hinner helt enkelt inte med såna simpla saker som att sätta sina nickers på plats.
Men att visa det för allmänheten är en helt annan sak, att skryta är onödigt för en person med fullspäckat schema och röd-snygg kjol.

På söndag åker jag och Marie till Göteborg. Där ska vi spendera 30 sömnlösa timmar, se en kort festival och sen åka hem med 06:00 tåget. Kul och dödligt, som det mesta.

Min nya favoritlåt: Rihanna's "Umbrella"
Min nya diet: Glass till frukost
Min nya vana: Ett piller varje dag
Min nya tanke: "Jag borde verkligen inte äta glass till frukost."

Jag vet inte varför jag inte vände tillbaka trosorna, ville kanske intala mig själv att jag är en kvinna med tusenlappar i hatten och fyrklöver i byxorna. Precis som när man äter glass till frukost "Rocky Road, det är det fan bara jag och superstjärnorna som får äta till frulle!"

Jag kanske hittar på allt, men det duger för mig. Ibland har jag omaka strumpor också, men det har ju inget alls med det här att göra.

Sommarkort

Det är natt igen i stan och den svenska sommaren har gjort sin röst hörd. Det bara regnar - och regnar, säger tanterna på bussarna och jag håller med. Jag borde sansa mig. Borde kanske sluta reta upp mig på mig själv. Sluta bita på naglarna, lägga av med sockret - Som om deja vu inte vore ett hjärnproblem. Är man nästan klar när man märker att det inte går att ändra på sig själv?

Dripp, Dropp, Dripp, Dropp.

"What a lovely umbrella you got there!"
"Well thanks!"
"Don't ever loose it!"
"I won't!"

Det är något särskilt med Engelskmän och regnatteraljer. Precis som det är med regn på sommaren i Sverige.
Kanske finns det anledningar till att saker är - som dom faktiskt är. Jag vill erinra mig om att vad man än tycker om regn, så kommer ändock alltid solen igen.

Grattis på föllesedan

Jonna - stora, häpnandsväckande, delikata, söta, smaskiga, törstsläckande, honungsfyllda, marsipanindränkta, chokladgratinerade, slemvältande, krambjörnsaktiga, denjävlamåstenarthur inspirerade, guldbaggestrålande, sköldpaddstjutande Gratulationer på DIn nittonårsdag!
Läs boken, köp BHn, ät tårtan och ha det underbart på din födelsedag!




Madde - Jublande, hurrande, snurrande, dansande, sjungande, piskande, daltande, målande, rivande, skrattande, shoppande, icke-rökande och smiskande Gratulations! Hoppas du hade en underskön 19årig dag.

CONGRATULATIONS

Grekland

Snart sitter han på planet till Utlandet.

"Det är bara en vecka."

Vet du hur snabbt en tanke kan sippra genom huvudet?

"Ta på dig solkräm!"

Jag saknar dig redan.

Inrikes så klart

Äntligen har jag fått en brevvän. Sommaren ser ljus ut och även fast den här veckan blir ensam, lite mulen och kanske till och med läskig så ser jag fram emot den. Brevet ligger och är fyllt av klotter och frågor, inget frimärke dock. "Röda Rummet" och " Kvartetten som sprängdes" ligger på mitt ny-gamla nattduksbord. 73 73, Jag och mannen jag är fäst vid var idag på Stadsbiblioteket. Nymodigheter med pinkod och allt men jag gick med på det. Det blev ingen film ikväll som jag hade tänkt men jag åt upp godiset ändå. Sängen är obäddan men lakanen är nya, om man vill säga det i metaforer.
Innan jag fortsätter med Kvartettet så blir det Rummet, det är ingen tävling, men ibland måste man vara först. Hoppas jag hittar ett frimärke i morgon, brevet är lika moget för att skickas som jag är för att somna. Godnatt!

Ja, det blir den blå lådan.

Kladdkakan i Köket

Pappa kom precis hem och frågade Julia vad Jag gjorde här.
"Jag bor här!" skrek Jag inifrån mitt rum, som fortfarande står oklart och daskigt. I dunklet av de nedrullade gardinerna sitter Jag med en solhatt och mjukiskostym, tänker på den halvätna kladdkakan som finns i köket och på pengarna som snart är slut. Julia har blivit snäll, hör man Pappa säga igen. Ja, det är Hon som medfört den kladdiga chokladkakan hem och det är Hon som just nu sjunger i vardagsrummet. Man hör utanför fönstret hur regnet vill att man stannar inomhus.
"Stanna inne idag. Kolla på film, ät upp den där kladdkakan."
Eftersom jag redan syndat och lättjat med sockret och kakaon i det fantastiskt attraherande bakverket så är det inte mer än rätt att jag ignorerar regnet och går ut och rör på mig. Marie ska ha pengarna och jag är dömd till fattigdom.

Nu har dom gått. Dom försvann med ett kärleksfullt buller och glada skratt.
"Hon ser ut som en... Ja, vad ser hon ut som?"
"Ha ha! Som en pirat ser du väl!"
"Eller en Mexikan..."

Dörren är stängd och spegel visar att dom har haft rätt.

En Jävla Lista

( ) haft rosa hår
(x) haft svart hår
(x) piercat mej
(x) burit en svart klänning
(x) inte duschat på en vecka.
( ) haft tuppkam (ställt upp mitt uppklippta hår)
( ) tatuerat mej
(x) hatat mitt utseende

Insidan
(x) ljugit för en kompis
( ) varit ensam
(x) blivit missförstådd
(x) känt mig som en utstött
( ) känt som om jag håller på att dö
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
( ) sett någon dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) tror på spöken
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) rymt hemifrån

kärlek
(x) varit kär
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig om

Övrigt
(x) skolkat
( ) blivit avstängd från skolan ( lr iaf inte fått gå dit på skoltid )
(x) flugit
(x) ätit sushi
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te/kaffe-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) somnat i skolan/på jobbet
(x) tittat på en solnedgång
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) rört en orm
(x) blivit kittlad
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
(x) haft kramp
(x) dansat i månljus
(x) varit vilse
(x) simmat i havet
(x) sjungt karaoke
(x) busringt
(x) blåst bubblor
(x) stannat uppe hela natten
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) hoppat i en lövhög
( ) brutit ett ben
( ) sett en del av mej själv brinna
(x) svimmat
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
( ) använt ett falskt id
(x) skrikit tills jag blev hes
(x) badat i en fontän
(x) sovit naken
(x) blivit arresterad
( ) fått sparken
(x) blivit puttad i en pool med kläderna på
( ) varit med i en jordbävning
( ) varit i en bilolycka
(x) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) åkt fritt fall i kjol

Snor

Man vet att man har tråkigt när man delat in sina disneyfilmer i färgordning. Jag är officiellt sjuk och har därför avbrutit allt som hade med nyttigheter att göra. Jag vet inte längre om det är regnet utanför eller snoret från min egen kran som rinner och droppar så att det ekar kring stigbyglar och trumhinnor inom mig. Julia sa att
jag blev sjuk på grund av all stress som nu släppt när jag äntligen tillgivits min ledighet. Kan man vara stressad utan att veta om det själv?

Nu har jag halsat en halv liter vatten och inte mår jag bättre för det. Ska man inte bli frisk av att dricka mycket? Kanske måste vattnet komma in från porerna? Det är alltid värt ett försök - Spolar upp ett bad.

I morgon måste jag upp halv åtta, jag har ett ärende. Hoppas allt går vägen. Tur att jag har en anledning att lägga mig tidigt ikväll, jag orkar inte dela in i filmerna i bokstavsordning.

Puss Och Hej - Skäggig TJEJ

Som man bäddar

Det pangar utanför mitt fönster. Kinas president är på besök och mitt fönster är fruktansvärt öppet. Jag har inte orkat stänga av datorn än. Det som väntar mig när skärmen blir svart är bara en obäddad säng och en massa tankar. Halsen gör ont också och det känns inte som om jag kommer klara det. Är det alltid så här svårt? Vem har ordnat upp det så orättvist? Jag ska köpa lite önskningar av någon oupphittad ande någonstans, kanske någon som bäddar min säng. Någon som plockar bort all skit som ligger i den. Filmkameran, katalogerna från förr, BHn, påsen och resten av det oviktiga som stoppar mig från att lämna den här iskalla men sittvänliga stolen. Vad ska jag äta till frukost i morgon? Kommer jag få halsfluss som förra sommaren? Streptococker heter det sa Doktorn, och jag minns. Det är jobbigt att borsta tänderna också, jobbigt att kissa och jobbigt att klä av sig. Jag äter kanske två mackor i morgon, helst bara en, till frukost alltså. Tur att det fortfarande är mörkt utomhus, det känns alltid bäst att sova när det är svart och natt. Nu ska jag sluta precis som fyrverkerierna gjort. Jag undrar vad Kinas president fick för mat. Jag tror jag har ett plommon i min säng. Godnatt då, ni som redan somnat, jag bäddar sängen själv.

Från D till B

Nu är det sommar och nu är det sol, pojkar bär shorts och flickor bär kjol. Idag har jag bestämt mig för att minska på min så kallade "kupa". Jag är trött på att vara så jäkla perfekt, så jag ska samla på mig lite mer muskler och lite mindre fett i sommar, fast hur många gånger säger man inte det till sig själv? Chips, glass, crunchy müsly och belgiska våfflor är inte längre något jag gillar. Den bästa taktiken är att bestämma sig. Så önska mig lycka till nu och förlåt om jag beklagar mig i bloggen då och då, det är jobbigt att inte gilla choklad.

Ouvertyr

Jag har ett smyckeskrin med minnen. När jag tittar på alla halsband och ringar kan jag tänka efter och komma ihåg vart allt kommer ifrån. Jag har en CD med låtar som sjunger om saker som händer och har hänt mig, de ligger på mitt skrivbord. Jag har dagböcker på mitt golv som avslöjar vem jag har varit och kanske vem jag kommer bli. Min säng är obäddad och gammal. Jag vill ha en ny säng och vissa av mina smycken har jag faktiskt inte avänt på flera år. Jag borde duscha eftersom det var ett tag sen och jag är varm. Det är konstigt att dom gamla sångerna har nya betydelser nu, nya refränger utan något utbytt i noterna. Ouvertyren i mitt liv och spruckna plastpärlor, jag måste städa rummet!

Lycklig

Lyllo mig va, lyllo mig.

6 Juni

Hej igen!

Nu har jag vaknat och det är dags att möta dagen och människorna. Utanför fönstret hörs tyska kyrkans gospelkör utan vidare väsen. Kalle med C spatserar utanför med sin lilla Jack Russel, bäst att ropa genom fönstret, fråga när vi ska vara i den där förbannade kyrkan i morgon i alla fall. Klockan 09:00, tack kära granne/lärare/familjevän och förlåt för alla missade och glömda repetitioner. Till frukost blir det kex med ost och sylt, mycket kex, och på fredag blir det amerikanskt. Jonna har gått med på poolpartyt och att blinddejta med Robin - Davids platsbror.

Nej. Dags att bege sig, till midsommarkransen, där Martina väntar med lajvknottriga fingrar och ivriga tankar om rollspel och tältdukar. Jag hänger väl bara på och har jag tur bjuder Johanna på middag ikväll.

Bäst att sätta på sig något lätt och luftigt, det blir varmt i dag.

Och fåglarna kvittrar

Det är för sent. Jag orkar inte ens kolla på klockan, vågar kanske inte. Sommarlov och studsmattor sköljer över mig som jag hoppas att havet gör snart. På torsdag blir det sommapsalmen som grönskar igen med blomstertider och rullgardiner i allas tankar. Rektorn håller tal, Prästen sjunger och Jag kommer titta ut genom fönstret. Titta på träden som alltid vajjar i vinden när en vårtermin är slut. Sista sommaren säger dom utan att veta vad som händer sen ändå.

Det är för sent eller för tidigt. Solen börjar gå upp, jag kan se hur det ljusnar vid hustaken! Fåglarna, öppet fönster hos grannen och pappa som snarkar i rummet intill. Nu grönskar det igen i dalens famn Godnatt och Godmorgon sommaren.