Borta med vinden

Jag tror jag börjar bli dum i huvudet på riktigt. Jag har ont i huvudet också, är det kanske för att min smartighet rinner bort? Smartighet.. Ja, det är nog ett ord någonstans. 
 Vem var det som berättade om lång och korttidsminnet? Jag hoppas att mitt långa inte är slut och att det korta kan börja komma ihåg att gå upp på morgonen. Annars får jag väl börja skriva små lappar som jag sen kan klistra upp på badrumsspegeln. "Gå upp!" Så ska det stå. 

Idag sprang jag för övrigt den gamla rundan i sista stund, det var skönt och så, gjorde kanske ont i halsen ibland, kanske inte.

 Nu är det läggdags och vem sa att sömn gör en klok? Vilar hjärnan? Villar bort kunskaper skulle jag hellre säga, eller?
 Jag har glömt. 


Oklok

Vardagsmat

Vissa dagar, eller alla, så ringer mamma och undrar vad jag gör. Efter att jag svarat att jag inte gör ett piss så kommer förslagspratet. Idag uppmanade hon mig att skriva en novell och sa att hon skulle kolla in Bonniers hemsida. 
Innan telefonen går varm brukar mamma och pappa ofta gå ihop sig och skicka mail om olika jobberbjudanden och säga att tv gör en dum i skallen. En skön blandning av moral och samvetskval helt enkelt.  

Nu har jag gjort nästan allt jag kan utan att gå utanför huset. TVn är avslagen som en tre dagar gammal Pepsi, mailens utkorg är fylld med ivägskickade CV-liknande hjälpmail och förfrågningar om arbete. Jag skriver, kanske inte en novell, men om hur dom där människorna som bakat ihop mig försöker ge mig ett liv fullt av spännande möten och upplevelser. Helst genom att byta blöja på äldre. 

Kanske är dags att ringa den där Bergwallen, oj förlåt, Berwald. (Fast det är ju konstigt, det är ju i ett berg.) 

Viktor Lustig och Jag

Jag borde jogga idag, borde ha gjort det igår också. Jag borde skaffa mig ett jobb, har jag nämnt det förut? 
Jag borde sluta lyssna på Britney Spears, kanske är det omöjligt. 
Jag borde tänka mindre och mer och mindre, kanske söka en kurs? 
Något som är kul är hur snabbt folket på ansiktsboken svarar när man behöver hjälp, som en extra poliskår, fast bättre och mer seriös. 
Idag pratade jag och pappa om bedragare, intressanta människor, begåvade. kan det vara något för mig? Får helt enkelt börja öva på att inte klia mig i ansiktet när jag ljuger, annars är jag och yrket som hand och handske. 

Bedragare kapade deras hus

Leif Lindgren, som har sommarhus på Värmdö, måste ta hjälp av advokat för att övertyga tingsrätten om att han är ägare till sitt eget hus. Att förfalska ett köpebrev och stjäla en annans fastighet genom att beställa en ny lagfart är varken svårt eller särskilt riskfyllt.

Lixom, haha, lixom. För mer "haha" sök på Viktor Lustig. 

Hund

Dags att dra ut med doggen snart. Har suttit som en jävla white trash pundare och ätit fett, socker och bröd hela förmiddagen. Alltså, idag är en dag som alla andra. 
Tanken var att dela ut det där CVt, kanske blir det på måndag istället. "Jag gör det sen."
Idag är en dag som alla andra, finns dessa ord med i ens en enda livsfilosofi? Om det gör det så finns det enorma problem med mänskligheten, alltså, mer än vad vi redan vet om. 
Omväxling är människans bästa vän, näst efter hunden så klart. 

Jobb?

Jag tror att jag kanske aningens aningen börjar förstå, lite ytte pytte ynkligt äntligen, att ett jobb skulle vara bra att ha. 
Har suttit hemma i fåtöljen sen ankomsten från Vällingby och festat på nötkräm, kex, familjeguf och rostat bröd. Visst, har man allt det kan man känna sig nöjd med livet, men någonstans så vill jag kanske ha något mer. Bara något litet till, kanske ett fadderbarn i Guatemala? 
Nu är det dags för mig att skriva ett seriöst CV som jag helt frivilligt ska lämna runt till vem som helst som skulle behaga mina tjänster. Snuskigt och förnedrande, jag vet. 

WORKI'N? 

13 januari

Från ett land till ett annat. Första dagen i Sverige sen Londonresan. Marie fyller tjugo idag, runt åtta plusgrader och molnigt. 
London var mirakulöst, Primark var ännu bättre. Bäst var tanken på att komma tillbaka i sommar. 
Just det, mitt liv. Under vår korta resa har min mamma sökt jobb åt mig. Nej, du läste inte fel. Hon har skrivit CV, berättat om sig själv i Elsa-perspektiv och skickat iväg detta ut i cyberrymden. Pappa drog den lite slappare versionen och klippte bara ut några jobbförslag ur södermalms nytt, snackade med arbetskamraters fruars systrar och studerade diskplockarbranchen kring Hornstullsområdet. Jag gapar bara stort. 
Just det, Marie fyller år. Tror att planen bestod av tårta och växling av pengar. Tjugoårsdagen måste ju firas ordentligt. Det blir nog ingen present till flickan dock, hon fick ju en julklapp..

Nu är det dags för GG, mellanmål och lite ångest över resväskan som fortfarande står ouppackad. 

*
*Marie på upptåg  

-0

Nu sitter jag inne på skithuset igen med datorn i knät och ångest i nacken. Vad gör det svårt att stänga av, släcka och gå till sängs? Planen var att senast tolv ligga ner med huvud mot kudde och sen somna illa kvickt. Kanske lyssna på lite nattmusik, smälta resten av maten som fortfarande ligger och trycker i halsgropen. Chips är för djävligt, fastnar direkt så att säga. Annat blir det i London, just det, dit ska jag. I London skall Elsa leva på tusenlappen. I en vecka försmäktar jag, utan slant, i främmande land. Marie har dock lovat mig ett meal på KFC, inte och aldrig att förglömma. Elsa har lovat sig själv att överleva resan. På en skala mellan ett och tio skulle kanske fler svara konstigheter om hur ofta jag håller ett löfte jag gett mig själv. Själv svarar jag att boys will always be boys. (En sanning större än många andra, trots att den inte har något att göra med föregående text.) 
För rövigt är det kallt ute och allt ser ut som skit i gråpisset, life is on a minus. 


Bra saker (trots allt):
  • Några samtal om jobb har ringts
  • London
  • Oxfilé är gott
  • Pelle på bordet
  • Julia hittade sin mattebok
  • Jag kan blogga på toa
  • Jag har ringar på det finger man ska och dom passar så bra, så bra
  • Jag har solat solarium utan att dö (bara lite)
  • Jag har levt ett halvår i förslappat tillstånd och förstår fortfarande hur man använder musklerna i kroppen
  • Mitt hår växer 




Nu är det dags att resa sig, toalettsitsar är inte så mjuka som dom ser ut. 

Summeringen08 & Fortsättningen09

F - Tvåtusenåtta är förbi och likaså alla dåliga vanor och fördröjningar av mitt fantastiska liv. Delete. 

 

S - Minns du? Din favoritaktivitet, äta tills du nästan spyr och ja, ibland till och med spyr av mättnaden för att sen kolla på tv blandat med meningslöst stirrande på dataskärmens och internets alla hörn. 

 

F - Allt det där är glömt, i morgon ska jag rena min kropp med källvatten och citron. Jag hatar socker. 

 

S - Senaste chokladbiten. 3,2,1: DU MÅR JU FÖR FAN FORTFARANDE ILLA! 

 

F - Precis. Och just därför är nu och föralltid rätt tid att sluta upp med nergiftandet av min, än sålänge, unga kropp och skalle. 

 

S - Försöka går ju men vad gör en nia bättre än en åtta, sjua, sexa, femma..? 

 

F - En nia, rimmar på tia. Alla goda ting är nio eller tio... Hur som haver i havet, året nio är framtiden och ljus i mitt hus, den ska leva rätt! 

 

S - Har jag förstått korrekt? Är året jag levt i en billig bluff bakad på halva baugetter och nougatsoppa? Lakrits.. Studenten då!?

 

F - Har ingenting med mig att göra. Mössan är kvar och visst, betygen fungerade någorlunda för en i ditt tillstånd att flämta fram men..

 

S - Men?

 

F - Hade året varit mitt hade du inte suttit här och nu i denna mörka håla med din pappas för-fin-för-att-frossa-choklad på fingrarna. Snaskligist.

 

S - Du hade aldrig klarat av mitt år, inte alla dessa gånger då jag färgade mitt hår. 

 

F - Det kan ingen bestämma att jag inte hade kunnat klara. Eller jo, jag och mig själv. Därför bestämmer jag nu om i morgon och att det är och ska bli ljusare. 

 

S - Om jag inte ätit upp minnet, ljuset hör inte ihop med någonting i den framtid du pratar om. Fast du kanske inte tänker dig Sverige i Januari?

 

F - ...

 

S - Solarium? 

 

F - Månsken..?

 

S - Solarium, cancer och kanske några exotiska frukter för smakens skull. Men ingen choklad för fan, det förstör ju livet. 

 

F - Du ger mig fel vibrationer (framtidens nya textrader.) Om jag lät tvåtusenåtta bestämma så.. Så... Så skulle jag fan inte vara levande någonstans! ETT ÅR? Vad kan bakgrunden betyda?

 

S - Allt och inget såklart. Men mest kroppsliga funktioner och tankar med olika laddningar. Kanske ett och annat papper, men det är ju inte pengar gjort av. 

 

F - Va? Vad fan skabbar du om?

 

S- Skabbar?

 

F - Du låter som en sjukdom. 

 

S - Det jag försöker säga är, kanske, att, typ, du, alltså, den, fan, att... Du är du och det du gjort är gjort och ingen tillbaka-kaka. 

 

F - Men att man alltid kan kulla tillbaka? Kulla, kulla rimmar på....

 

S -  Ett år av lärdom, nyheter, mognad! ÄVENTYR! Det är du!

 

F - *Generad* Jaså? Säg inte det.. Du var inte så dum du heller... *Glad gubbe*

 

S - Jag vet. 

 

F - Självgod? 

 

S - Psyksjuk? 

 

F - Alltid.

 

S - Men barnen då?

 

F - Dom klarar sig tills vidare, huvudsaken är att jag minns dig. dina barn och smaken av Falafel.

 

S - Kanske att vi har dom varannan vecka, fast då måste du ju äta choklad igen, precis som köttet. 

 

F - Och du måste tänka på mer än vad som finns framför din näsa, förlåt, fanns.

 

S - Jag vill lova men löften är för lögnare.

 

F - Mm, precis som när jag skulle lära mig spela gura som en gud, kan tre ackord. 

 

S - Way the go, Gogo! 

 

F - Gogo? Jag heter tvåtusennio....

 

S - Det står i stjärnorna att du heter Gogo.. 

 

F - Andranamnet som vägrar försvinna aight, jagmenar, vem skulle vilja heta "Maggan"?

 

S - Magdalena? Man kan ju förkorta det på finare sätt? Maa.. Agga.. Haggan.. Maggan-haggan..

 

F - Usch. Jag börjar redan få ont i ryggen.  Börja springa kanske? Skaffa muskler igen. 

 

S - Springa, hoppa, Maggan-haggan, styrketräning, kulspetspenna... 

 

F - Du börjar ta slut. 

 

S - DU SA ATT JAG INTE SKULLE FÖRSVINNA! 

 

F - Nangiala, Nangilima... Where to, pack your slaid and "ho ho ho"?

 

S - Ägg! Jag måste vara kvar! Alla bilder! Allt ljud... *ledsen gubbe*

 

F - Du tro Gogo inte humor ha? *asg*

 

S - Dags att börja summera kanske: Student, arbete, arbetslös, ambitioner, hopplöst, teater, barn, äldre, Paris, Stockholm, buss och tunnelbana. Tvåtusenåtta var slutet på det som var allt eller början på det som är nu och resten. Skolan, livets kurser, Alibaba och dom små pepparkaksgubbarna. Vilken minut som helst nu... "Vi komma, vi komma..." Man skriver dom och inte de. 

 

F - Fortsättningsvis: Imorgon går jag till banken och fixar kontot. Biljetterna till London är paxade och klara...Klart..Klara...Klarar man sig på en tusenlapp? Hur mycket är en resa värd? Finbesök, kondisbitar. Socker igen men, skulle du byta ut det mot purjolök? Fantasier om arbete på underbara platser. Vad är en underbar plats? Ja just det! Alla frågor som små barn har! "Hur gammal är du?" "Vad heter du?" "Vad ska du bli när du blir stor?" 

 

 

 

 89.10.07

Elsa 

Allt jag inte är nu