Korrupt

Lite mänskligt instabil kanske, men mobilen hade ju laddat ur. Dessutom så kan väl ingen människa hålla kvar greppet om sinnet när man tappat sitt paraply och sin sista tjugolapp.

Idag var första men inte heller sista dagen på mitt arbete för i sommar. Jag är vaktmästare på Pernbys målarskola och trivs ganska bra. Bär bråte upp och ner för trappor, tar en kopp kaffe vid tretiden. Äter lite Thaimat till lunch me de andra hårdingarna. Man kan säga att för armskadorna och benbrotten jag får för jobbet så tjänar jag sammanlagt 0:- Men det är ju glädjen i att få komma in i arbetslivet som lockar!

Det känns som ett år sen. Du och Jag och alla andra var på landet. Det var sommar i regnet, i solen och i sängkläderna. Gammalt damm som låg kvarglömt vädrades till liv och födde ny jord kring de rödmålade stugorna. Vi sov och vi vaknade. Gräshopporna, fiskarna, allting var pånytt när jag såg det med fyra ögon. Fy vad fånig jag låter. Men det var perfekt. Ingen kan säga att myggbetten och regnet behövdes, men jag tvivlar på att jag skulle minnas det lika bra om det inte kliade så jävligt som det gör nu.

Regnet i stan väcker andra känslor och den rena sängen tycker att jag är smutsig. Även fast jag hittade paraplyet inne på Ica så torde jag inte att använda det. Rätt åt mig att det regnade så där hårt och arbetssvetten fick sköljas bort. Piska mig då! Lite mänskligt instabil måhända, men i morgon skiner solen igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback